Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archive
Toggle Menu

Positiva reaktioner

Tack för alla trevliga möten och besök hos oss på mässan och i vårt nya showroom under dagarna för Stockholm Design Week.

Nyheterna som presenterades var Pierre Sindres stilmässiga fåtölj Dandy, David Regestam/Wingårdhs genomtänkta bordsserie TAK, Åke Axelssons förfinade karmstol Sonat och TAF arkitekters både inbjudande och nätta soffa och fåtölj Bleck. TAF emottog det prestigefulla priset Årets Designer Form Award som delas ut av tidskriften Form.

Gärsnäs News 2017

Juryn motivering:

”Med soffan och fåtöljen i nya kollektionen Bleck för Gärsnäs befäster duon TAF sin position som ett av landets mest intressanta arkitektur- och designkontor. Deras formspråk är lika rigoröst som avslappnat, en tendens som drivits till sin fulländning i Bleck.”

David Ericsson utsågs till Årets Stjärnskott av ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017 för att han med kunskap om träets egenskaper och respekt för hantverket utformar han möbler gjorda att leva länge.

Två av Gärsnäs nyheter är nominerade till Sköna Hems pris Årets möbel som tillkännages i början på maj månad:

Soffan och fåtöljen Bleck av TAF Arkitektkontor:

”Redovisad konstruktion och lekfull naivism är två av TAF arkitekters adelsmärken. I designduons första stoppmöbel adderas elegans, och resultatet är en soffa som ställer sig fritt i rummet och som svävar på lätt indragna ben. Likt en oljemålnings ramverk har soffan försetts med hörnförstärkningar – bleck – karaktärsstark förening av funktion och dekor.”

Fåtöljen Dandy av Pierre Sindre:

”Inspirerad av 1960-talets mode – tänk rottingklädda handväskor och sportbilshjälmar – vill Dandy påminna om en snobbig engelsman. Den höga, välvda ryggen i rotting silar ljuset och skapar avskildhet utan att stänga för – och generös bredd ger kanske plats för en vän. Med fina linjer och hantverk i suverän kvalitet är Dandy en fåtölj att få försvinna in i, en möbelform sprungen ur en formgivares känsla av lust.”

Gärsnäs News 2017