Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Lisa Hilland

Vad ger dig inspiration?

Jag är väldigt intresserad av hantverk och tycker om att utforska material. Något som driver mig är frågan hur hantverk kan tillämpas i en samtida produktion. Min önskan är att föra in den mänskliga handen i det massproducerade liksom att maximera användningen av olika material. Den kreativa processen i sig är också väldigt inspirerande. Jag tycker att det är så himla roligt att arbeta och mår bra av att befinna mig i ett skede av kreativt flow. Sedan är det kontrasterna i livet. Att resa till storstäder som Milano, Köpenhamn och New York och ta del av konst, musik och design inspirerar mig lika mycket som att gå ut i naturen och plocka kottar. På samma sätt som jag njuter av metropolernas utbud tycker jag om att vara ute i det fria, uppleva naturen och iaktta hur den faktiskt ser ut.

Vilken är din bästa stund på dagen för kreativa tankar?

Jag går gärna upp tidigt, helst före barnen vaknar. Då är det inte så mycket annat som pockar. Jag börjar med att dricka kaffe och fundera.

Berätta om ditt skåp My Granddaughters Cabinet?

Tankarna på skåpet föddes när jag var föräldraledig med min yngsta dotter. Det var en period då jag fick upp ögonen för de saker som jag ärvt och har hemma. Min farfars far var byggmästare och hade en snickeriverkstad i Tollarp i Skåne och därifrån kommer vårt över hundra år gamla köksbord. Bordet som åldrats vackert är säkert finare nu än då. Mot bakgrund av det började jag rita på My Granddaughters Cabinet. Jag ville att det skulle vara av hög kvalitet, få fin patina och kunna gå i arv. Stilmässigt blickar den oregelbundna formen på skåpet framåt medan de svarvade benen refererar till dåtid. Benavslutningarnas veckade kragar av renskinn står i kontrast till det hårda träet. En dekorativ detalj som kom till för att min lilla flicka, krypandes på golvet, också skulle få något fint att titta på.