Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Idéspruta och möbelveteran i Gärsnäs styrelse.

Nu spetsar Gärsnäs styrelsearbetet med en ny ordförande; Kurt Tingdal, styrelseproffs och skarp företagsledare efter många år som en av ägarna av Offecct. ”Jag ser Gärsnäs som ett adelsmärke i branschen. Vi jobbar med massivt trä som är en av de mest beprövade och hållbara materialet. Med vår vision om klimatneutral verksamhet 2030 ska vi skapa en ny paketering som bygger på cirkulär ekonomi och stark marknadsnärvaro.”

Det finns mycket att göra. Kanske har Gärsnäs varit lite bortskämt med att hela tiden kunna sälja till den offentliga sektorn? ”  I branschen har bolaget ett bra rykte, men kanske har vi en övertro på att produkterna säljer lite av sig själv, bara för att det är Gärsnäs”, funderar Kurt? Bra design bör leda till lönsamma affärer. Nu gäller det att kavla upp skjortärmarna och både utveckla det relationer som vi har och samtidigt söka nya kunder. ”Vi vitaliserar bolaget mer med ny energi utan att tappa det viktiga DNA som är Gärsnäs själ och långa historia”, säger Kurt Tingdal och avslöjar att bolaget precis har antagit en helt ny affärsplan som i sträcker sig i första hand fram till 2025. Vad den innehåller kommer att visa sig framöver.

Kurt Tingdal har en gedigen erfarenhet av möbeltillverkning i Sverige och försäljning både härhemma och internationellt. 1990 startade han och en kollega Offecct, ett av landets mest framgångsrika möbelföretag. 2017 sålde Kurt och hans kompanjon bolaget till norska Flokk-koncernen. Det var dags att göra något nytt. Gärnäs blir en ny utmaning utifrån ett styrelseperspektiv.

”Tiden är mogen för att vitalisera vårt styrelsearbete med en extern resurs som kan tillföra kompetens och driv. Kurt kommer att bli en bra ambassadör och en engagerad coach”, säger vd Dag Klockby, som känner Kurt Tingdal sedan många år.