Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Stockholm Furniture Fair 2019

Vi lanserar nya möbler av David Ericsson, Färg & Blanche och Matti Klenell på Stockholm Furniture & Light Fair 5-9 februari. Nina Jobs och Pierre Sindre gör  montern som visar på renodlad kvalitet och genomtänkt tillvaratagande av resurser. Välkommen till vår monter A07:20!

Nina Jobs och Pierre Sindre med gemensam vision.

Formgivarna Nina Jobs och Pierre Sindre gestaltar vår monter under Stockholm Furniture Fair. Fokus ligger på att lyfta det genuina, hantverksmässiga och hållbara liksom tanken på att allt material som används till inredningen i montern ska kunna återvändas. Att ta till vara på resurserna och fortsatt måna om hållbarhet visar vägen för årets nyheter.

Den universella stolen Hedda.

Under arbetet med stolen Hedda har David Ericsson hämtat inspiration från klassiska kinastolar och den grekiska klismos-stolen. I nordiskt manér har formerna har reducerats och skalats av. Sparsmakade detaljer präglar utförandet. Hedda finns med sits i läder från Tärnsjö garveri eller handflätad snörning. Stolen kan skjutas in under bordet såväl som hängas på bordskivan, gör sig lika bra hemma i köket som på lokal.

Familjen växer med Elin och Lina.

Fåtöljen Emma och karmstolen Emily får sällskap av stolarna Elin och Lina. De bygger på samma bas och teknik, men kompletterar familjen med olika uttryck. Emily är storasystern, en bekväm stol som fungerar lika bra runt ett matbord som vid ett konferensbord. Elin har högre rygg och mer utdraget snitt. Även Lina har hög rygg men med runda och generösa former som för tankarna till ett bulligt moln. Emily, Elin och Lina fungerar tillsammans men också var och en för sig.

Nationalmuseums bord Ateljé

Matti Klenells utdragbara bord Ateljé, i betsad och lackerad bok, togs fram till Nationalmuseums nya restaurang som öppnade i höstas. Bordet är inspirerat av äldre tiders konstnärsateljéer och vetenskapsmannen Leonardo da Vincis gamla modeller. Genom ett kugghjulsliknande vrede som pryder bordsbalken undertill och tillhörande utdragsskivor kan bordet anpassas till olika stora sittningar. Tillsammans med skivans rundade hörn gör det att upp till tio personer får plats. Den runda formen återkommer även i ett tillhörande brickbord att använda till servering eller som bordsplateau.