Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Välkommen Victor

Victor af Wetterstedt är Gärsnäs nye produktutvecklingschef och miljöansvarig. Han börjar hos oss i augusti. Victor är en erfaren möbelbyggare, utbildad i möbelsnickeri under tre år på LIU Malmstens där han också anställdes som lärare i möbelsnickeri efter utbildningen. Med självklar erfarenhet av 3D-ritningar, CNC-teknik och även i miljötänkande och hållbarhet blir Victor en viktig tillgång i Gärsnäs utveckling.

”Gärsnäs är spännande. De jobbar mot framtiden i material och konstruktioner, men alltid med utgångspunkt i ärliga material och sin historia”, säger Victor, som ska flytta ner till Skåne.

”Jag kommer in i företaget med en gedigen träteknisk grund. Är man kaxig säger man spetskompetens”, skrattar han och berättar också om sitt miljöengagemang. ”Jag ska även jobba med den cirkulära visionen, miljömärkning och hoppas kunna utveckla Gärsnäs hållbara lösningar.”

Kärleken i trä kom tidigt i livet. Victors pappa var byggnadssnickare. ”Det var alltid något bygge på gång där vi barn fick vara med, allt från trädkojor till platsbyggda inredningar. Är sedan uppvuxen i en konstant renovering av ett gammalt trähus i Enskede. Det var då fick jag smak för snickeri på riktigt.”

Efter Nyckelviksskolans linje i trä- form och design, vidareutbildade han sig i miljökunskap. Han arbetade med miljöcertfiering på Sweden Green Building Council. Efterhand började Victor längta efter att bygga konkreta saker igen och sökte till Malmstens snickarutbildning. Nu ser han fram emot att börja på Gärsnäs. ”Det är ett stort kliv, men roligt och utvecklande.”