Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

VIVA – Skön som en fåtölj och nätt som en stol

Gärsnäs ny stol Viva, formgiven av David Regestam, förhandsvisas under Salone del Mobile 9-14 april i Milano. Viva är den nätta stolen, lika bekväm som en fåtölj. David Regestam har lagt stor omsorg vid att uppnå maximal sittkomfort och samtidigt behålla stolens slanka proportioner. Det gör Viva lika självklar att skjuta in vid ett mat- eller konferensbord eller använda som solitär läsfåtölj och möblera med i en mysig lounge. Tonvikten har legat på att skapa en skön sittmöbel för alla.

”- Jag har saknat den här typen av stol på marknaden. Med Viva ville jag göra en stol med stort fokus på komfort och hållbarhet, förpackad i en vacker och tidlös form. Ambitionen har inte varit att ta fram ytterligare en i raden av nya stolar utan istället skapa en unik och långlivad stol som man kommer vilja behålla lång tid framöver”, säger stolens formgivare David Regestam, inredningsarkitekt på Wingårdhs.

HÅLLBAR HELHET

Viva är genuint hantverkstillverkad på Gärsnäs med materialleverantörerna samlade nära runtomkring. Stolen är tillverkad av genomgående miljömässigt hållbara material med stativ i trä och sits av återvunnet filtmaterial. Klädseln med sina fina sömnadsdetaljer kan varieras i skinn och textil, för att passa in i olika miljöer men också för att erbjuda kunderna olika prisnivåer. Den smarta konstruktionen medför att Viva är lättare att renovera och klä om vilket därmed förlänger livslängden. Trästativet och sittskalet är olika delar vilka under transporterna staplas separat för en så utrymmeseffektiv och miljövänlig logistik som möjligt.

TIDLÖS FORM

Viva har ett kontinentalt uttryck blandat med en skandinavisk karaktär vilket gör att den kan stå i vitt skilda miljöer på olika platser runt om i världen. Utgångspunkten har varit att stolen skall vara tilltalande från alla håll. Stolen har fått sitt namn från de romanska språkens betydelse – livlig, levande -länge leve! Det smäckra benstativet tillsammans med de många mjukt stoppade kuddarna skapar tillsammans en helhet som ger stolen dess livfulla silhuett och avslappnade elegans.

Stolen Viva visas för första gången på utställningen HEMMA Gone Wild, Svensk Form, Via Solferino 15, Brera-kvarteren i Milano. David Regestam som är inredningsarkitekt på Wingårdhs, har även formgivit bordsserierna Tak och Kolonn för Gärsnäs.