Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Johan Lindstén

Vad inspireras du av?

Allt och inget. Inspirationen kan komma när som helst. Någon gång har jag vaknat mitt i natten och gått till studion för att få en idé ur mig. Annars tycker jag att det är mycket inspirerande att resa och uppleva andra kulturer. Jag gillar också fotografi och tittar helst på porträttfoto. Så har jag en stor förkärlek till äldre tekniska prylar och bläddrar gärna i gamla böcker om radioapparater, skivspelare och andra manicker.

Hur ser din skapelseprocess ut?

Det börjar alltid med en handskiss som jag sen visualiserar med hjälp av datorns ritprogram. Nästa steg är att konstruera en prototyp, en enkel mock up i skala 1:1 för att se proportionerna stämmer. Om inte går jag tillbaka till datorn och ändrar.

Har du alltid velat bli formgivare?

Jag tror nog det, även om jag från början inte visste vad en formgivare var för något. Som barn tyckte jag om att rita, bygga med lego och konstruera saker. När jag senare i livet gick på högstadiet och var klar med alla uppgifter på träslöjden, sa min lärare åt mig att jag fick göra vad jag ville. Då snickrade jag ett CD-ställ. Efteråt var jag så otroligt stolt, övertygad om att jag tillverkat världens snyggaste. Det var nog själva startpunkten…