Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Gärsnäs och Nordic Nest Group i exklusivt samarbetsavtal

Den svenska möbelproducenten Gärsnäs har ingått ett exklusivt samarbetsavtal med den globala retailern Nordic Nest Group. Från Q1 2024 erbjuds privatkonsumenter över hela världen att ta del av Gärsnäs exklusiva sortiment av stolar, bord, belysning och stoppmöbler – formgivna av några av Skandinaviens främsta designers, producerade i Sverige.

Gärsnäs grundades i Skåne 1893 och drivs sedan 2003 av familjen Axelsson/Klockby. Samma år grundades Designonline, det som idag heter Nordic Nest Group – världens största retailer av skandinavisk design med en omsättning på 2 Mdkr (2022). Nordic Nest Group har i dagsläget fem fysiska butiker i Sverige. Genom de digitala destinationerna Nordic Nest och Svenssons erbjuder bolaget skandinavisk design till övriga marknader i världen, en affär som i dagsläget motsvarar 58% av företagsgruppens totala omsättning.

I år firar Gärsnäs 130 år som verksam möbelproducent med en omsättning på 80 MSEK (2022). I dagsläget sker 95% av bolagets försäljning via uppdrag inom offentlig miljö så som kontor, hotell, restauranger och sjukhus – från regeringsbyggnader till FN:s högkvarter i New York.

– Vi har under en längre tid utvärderat olika alternativ för att skala upp vår närvaro på den privata marknaden, både nationellt och internationellt. Det handlar om att skapa rätt förutsättningar och former för ett långsiktigt, värdeskapande samarbete. När vi inledde våra diskussioner med Nordic Nest blev det snabbt tydligt att vi delar många värderingar och dessutom matchar väl rent kulturellt. Det är parametrar som vi värdesätter väldigt högt, säger Gustav Klockby, Business Development Manager på Gärsnäs.

– Gärsnäs står för det vi anser är själva kärnan i begreppet skandinavisk design. De har under 130 år utvecklat ett eget recept på hur kvalité, funktion, material och estetik förs samman på ett unikt vis. Resultatet är kvalitetsmöbler som håller över tid. Vi är otroligt stolta över att ingå i detta partnerskap och glada över att kunna erbjuda privatkonsumenter över hela världen en del av det svenska möbelarvet, säger Bank Bergström, vd Nordic Nest Group.

– Vi tillhandahåller ett unikt möbelsortiment som tillgängliggörs globalt via Nordic Nest. Genom att kombinera våra olika styrkor i värdekedjan är vi övertygade om att vi kan skapa maximal nytta för vår gemensamma slutkund, avslutar Gustav Klockby.

Lanseringen av Gärsnäs på Nordic Nest och Svenssons sker i början av 2024.

 

Från vänster: Gustav Klockby, Bank Bergström, Anna Klockby, Dag Klockby
Foto: Angeliqa Daldorph