Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

House of Gärsnäs

Välkomna hem till Gärsnäs. I vårt showroom på Skeppsbron 30 i Stockholm har vi skapat en hemmiljö som är både vardagsrum, hemmakontor, kök och myshörna. Det är starten på vår resa mot privatmarknaden.

I tider när allt flera arbetar hemifrån står hemmiljöer inför en spännande utveckling. Tillsammans med våra formgivare har vi en vision kring kvalitet, hemkänsla, formgivning och hållbarhet. Det handlar om ”Gärnäs-känslan”, där lätthet och elegant träarbete skapas på ett fundament av miljöfokus, materialval och hållbarhet. Enligt vår vision ska vi 2030 bli helt miljö/klimatneutrala och cirkulära.

Vi har tillverkat möbler sedan 1893. Fabriken ligger i byn Gärsnäs på Österlen i Skåne. Vår historia började med lyxiga stilmöbler för privathem. Det industriella hantverket är fortfarande vårt DNA: kunskap och snickarhänder möter avancerade CNC-maskiner.

Viva är komfort och hållbarhet. Lätt att klä om. Finns i olika färger och utföranden. Fåtöljen är formgiven av David Regestam.

Vi har tillverkat möbler sedan 1893. Fabriken ligger i byn Gärsnäs på Österlen i Skåne.

Vi är hittills mest kända för möbler till offentlig miljö, men vi har länge längtat efter att nå en bredare allmänhet och att se våra möbler i hemmen. ”Vi tror att våra möbler kommer att inspirera, väcka känslor och skapa välbehag”, säger Dag Klockby, vd på Gärsnäs.

Generöst och stiligt. Bleck soffa och fåtölj av TAF Studio. Satsbord Elna av Thomas Sandell. Finns i tre storlekar.

Soffa och fåtölj Bleck av TAF Studio med inspiration från tavelramars baksidor. Nu med större djup och lite lägre ben.

Spännande möten hemma hos Gärsnäs. Pall Elsa av Färg & Blanche, modulhylla Kuba i furu av Åke Axelsson.

Soffan Kvilt av Nina Jobs är en av våra skönaste klassiker. Finns även som fåtölj.

Enligt vår vision ska vi 2030 bli helt miljö/klimatneutrala och cirkulära.

Vi vill tillsammans med våra formgivare förmedla vår vision och våra tankar kring kvalitet, hemkänsla, formgivning och hållbarhet. Nutid och historia finns i möbler som Viva, Hedda, Tak, Emma, Madonna, Light & Easy, Wood, Bleck, Kvilt, Dandy mfl. Några av dem är redan klassiker i offentlig miljö, nu kan de hitta till privata rum.

Att blanda olika stolar runt matbordet ger ett livfullt uttryck.

Fåtöljen Emily av Färg & Blanche fick längre ben och en fotring och blev en barstol för långa sittningar. Barbord Tak av David Regestam.

Sittgrupp för möten och hemmatrivsel med Gärsnäskänsla. Fåtöljer och soffa Julius av Färg & Blanche, småbord Elna av Thomas Sandell.

Sitt vackert. Fåtölj Emma av Färg & Blanche. Satsbord Elna av Thomas Sandell.

Kontorsplats hemma. Här stolen Madonna av David Ericsson och bord Tak av David Regestam.

Lyxigast i hörnet. Dandy med fotpall av Pierre Sindre. Bordet Embla är ritat av Elsa Ericson Ekdahl och Anne Skoug Obel.