Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Välkommen till House of Gärsnäs under SDW 2021

Välkomna hem till Gärsnäs. På Skeppbron 30 i Stockholm har vi skapat en hemmiljö som vi tycker om. I den gamla paradvåningen i Brandenburgska huset från 1600-talet har vi tagit ut svängarna och gestaltat vardagsrum, matsal, kök, hemarbetsplats, bibliotek och andra krypin och hörnor. I tider när allt flera arbetar hemifrån står hemmiljöer inför en intressant utveckling. Hur ska våra hem förändras? Vad ska hända med traditionella rumsligheter och lägenhetsplaner? Vad ska vara attraktivt om några år? Att verka i fältet mellan myshörna och kontor, mellan kök och arbetsstation är en spännande utmaning.  

Vi har tillverkat möbler sedan 1893. Fabriken ligger i byn Gärsnäs på Österlen i Skåne. Vi är nog mest kända för möbler till offentlig miljö, men vi har länge längtat efter att nå en bredare allmänhet och att se våra möbler i hemmen. Vår historia började faktiskt med lyxiga stilmöbler för privathem. Det var fantastisk snickarkonst i nybarock, renässans och rokoko med ornament snidade av anställda bildhuggare. Det utsökta hantverket är fortfarande vårt DNA: kunskap och snickarhänder; sedan decennier jobbar de tillsammans med avancerade CNC-maskiner.

Vi vill tillsammans med våra formgivare förmedla vår vision och våra tankar kring kvalitet, hemkänsla, formgivning och hållbarhet. Nutid och historia finns i möbler som Viva, Hedda, Tak, Emma, Madonna, Light & Easy, Wood, Bleck, Kvilt, Dandy mfl. Några av dem är redan klassiker i offentlig miljö, nu kan de hitta till privata rum. Vi tror de kommer att inspirera, väcka känslor och skapa välbehag. Framförallt handlar det om den unika Gärnäs-känslan, där lätthet och elegant träarbete skapas på ett gediget fundament av miljöfokus, materialval och hållbarhet i alla led. Enligt vår vision ska vi 2030 bli helt miljö/klimatneutrala och cirkulära. Arbete pågår.

Välkommen upp på en visning! Anmäl och boka ditt besök här.
Vi kan tyvärr inte ta emot spontanbesök pga rådande omständigheter