Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Bistro modulsoffa design Åke Axelsson och Ralf Lindberg

Soffan Bistro är en modulsoffa som kan beställas per meter i olika versioner. Bistro är en en soffa för lobbys, restauranger och samlingsrum.

BISTRO MODULSOFFA

Enkelhet behövs när vi väntar, träffas, sitter ner en stund eller har ett möte. Soffan Bistro är en modulsoffa som kan beställas per meter i olika versioner, en bruksmöbel som fyller sin uppgift utan att göra stort väsen av sig.

”Såna produkter syns sällan i märkvärdigare sammanhang, men de är mångtaliga ute i verkligheten. De skänker både både glädje och bröd till formgivarna”, säger Ralf Lindberg, som tillsammans med Åke Axelsson har formgett Bistro-soffan. Bägge två har på varsitt håll ritat många soffor som unika projekt för Gärsnäs. Men den sortens soffor har inte tillverkats rationellt förrän nu.

”Det finns stora behov av en diskret spelare som ska kunna passa i alla möjliga sammanhang, en soffa för lobbys, restauranger och samlingsrum. Det är ingen samkvämssoffa, mera en soffa som är som en stol”, säger Ralf Lindberg, som formgett flera fina möbler för Gärsnäs sedan 1980-talet.

”Vi utgick från Åkes principer och smarta sammansättningar. Jag har tittat på dimensioner och radier, lagt till lite på benen. Åke har varit med och haft synpunkter.” Det gällde att hålla en stram linje för produktionens skull, men soffan fick mer karaktär och fina detaljer. Bistro-systemet är uppbyggt av ändbitar och mittdelar. Det finns två varianter av sits. Helrygg eller ryggstöd med mellanrum till sitsen. Baksidan kan vara helklädd om soffan ska stå mitt ute i ett rum.

BISTRO modulsoffa
Design Åke Axelsson & Ralf Lindberg 2024

Löpmetersoffa med stativ i massiv ek. Kort rygg och hel sits
Klädsel i tyg eller läder

Mått: D 590 mm, H 865 mm, SH 460 mm.

Tillbaks till Reportage