Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Dag

En dagbädd är nånting härligt mitt emellan. Inte en säng, inte en soffa, men en möbel för dagdrömmar, tankestunder, läsning och snilleblixtar. Dagbädden Dag är byggd för bekväma stunder, en snabb och lätt paus.

”Den är skapad för vila utanför sovrummet, för komfort i både privata och sociala sammanhang”, säger Teresa Lundmark som tillsammans med Gustav Winsth och Gärsnäs har utvecklat dagbädden. Projektet är ett samarbete mellan Gärsnäs och Beckmans, där eleverna fick arbeta utifrån en brief om just en dagbädd. 

Bäddens låga profil gör det möjligt att kunna placera den i ett sammanhang eller som en solitär, utan att skymma sikten i rummet. Stommen är elegant saklig och funktionell, dynan är tvärtom expressiv med övertoner av behållare, zeppelinare och rymdfarkoster ur en s.f-film.

”Dynan fick svälla ut i stommens hålrum, där mötet mellan det avskalade och det originella skapar kontraster som framhäver dem båda”, säger Gustav Winsth. 

Gärsnäs erfarenhet inom trähantverk gav förutsättningarna för att skapa raffierat enkla konstruktionslösningar i massiv bok. Dag är också anpassad till Gärsnäs återbrukstankar, genom separerbara material som minimerar miljöpåverkan och ger en bädd med lång livstid. 

Här ska vilas, ofta och länge.
Mått: 2015 x750 mm, höjd 380 mm

Tillbaks till Reportage