Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Dino

Dino är lika spontan som skarpskuren. Stolen är formgiven av Pierre Sindre och de som känner hans design vet att vi landar i ekon av det bästa från sextiotalets snitsiga känsla. Dino är såklart funktionell på alla sätt, men framförallt bär den på en känsla. Namnet är hämtat från den klassiska lilla sportbilen Dino som lanserades av Ferrari 1968. Där finns allt som stolen anspelar på: finess, precision, material, popkultur och mode. ”Jag brukar landa i den världen. Dino-stolen är spontan och har en hel del fashion över sig”, säger Pierre och refererar till tv-serien Snobbar som jobbar (The Persuaders) där Tony Curtis rollfigur Danny Wilde susar runt just i en Dino 246 GT från 1969. 

Bortsett Dinos stilistiska övertoner fyller stolen en lucka i kontorssammanhang. ”Det behövs en mötesstol som inte är för stor, som ser inbjudande ut, med ombonad komfort”, berättar Pierre, som också ritat den eleganta fåtöljen Dandy, den snyggt dressade Button-stolen och stolsfamiljen Day. 

”Vi har tagit erfarenheterna av konstruktion och komfort i Day med oss in i Dino-projektet.” 

Dess spontana uttryck, med klädseln liksom draperad över konstruktionen, är också praktiskt. Det är lätt att återbruka Dino. Klädseln är enkelt och helt avtagbar. Inget är limmat utan tyget sitter med kardborre på undersidan. Det finns färdiga mallar för läder eller tyg. Istället för att skicka till Gärsnäs för omklädning, kan Dino-klädseln bytas hemma eller på kontoret. Nu finns alla möjligheter till ett mer ledigt, stilfullt och hållbart sittande.

Tillbaks till Reportage