Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Simris soffa och fåtölj design Anton Björsing

Skånsk mat och möbler i högsta divisionen. Krögaren Daniel Berlins nya restaurang Vyn sätter Österlen på den gastronomiska världskartan och Gärsnäs är med på äventyret med en ny möbelfamilj. Den är ritad av Anton Björsing.

SIMRIS SOFFA OCH FÅTÖLJ

Soffan Simris utvecklades när arbetat med Vyn-stolarna hade påbörjats och krögaren Daniel Berlin önskade sig en soffa till krogens öppna lounge, där kvällarna börjar. En passande soffa togs fram. Det var höga krav på komfort, inte för hård, inte för mjuk. Gästerna skulle kunna sitta någon timme innan middagen.

”VI tänkte stabilitet, en tung möbel som en klippa eller sofforna i en gammal gårdsbyggnad, ändå andas soffan Gärsnäs”, berättar formgivaren Anton Björsing.

Simris får karaktär av sin ram i ekträ, som omsluter kuddar och plymåer. ”Simris ser bra ut både bakifrån och framifrån. Det är väldigt viktigt”, säger Anton Björsing. Trädetaljer känns igen från Vyn-stolarna. Simris finns som 1-2 eller 3-sits på sockel eller ben. 1-sitsaren fungerar också som inbjudande fåtölj.

SIMRIS soffa
Design Anton Björsing 2024

Helklädd 2-sits eller 3-sits soffa i tyg eller läder.
Stomme i massiv ek.
Sitram i massivträ med nozagfjäder i sits.
Med eller utan sockel. Plasttassar

Mått: D 730 mm,
B 1656 mm eller 2044 mm
H 750 mm, SH 410 mm.

 

SIMRIS fåtölj
Design Anton Björsing 2024

Helklädd fåtölj i tyg eller läder.
Stomme i massiv ek.
Sitram i massivträ med nozagfjäder i sits.
Med eller utan sockel. Plasttassar.

Mått: D 730 mm,
B 784 mm,
H 750 mm, SH 410 mm.

 

Tillbaks till Reportage