Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Svenska Gärsnäs satsar på den brittiska marknaden

För andra året i rad väljer Gärsnäs att ställa ut på den brittiska designmässan 100% design som äger rum på Olympia i London mellan den 18 och 21 september. Samtidigt har man också satsat på en egen agent i UK och trots viss oro i landet, i samband med Brexit, ser Gärsnäs positivt på den brittiska marknaden.

– Sedan vårt deltagande på mässan i London förra året så har vi sett ett växande intresse och fått en spännande respons från marknaden där. Inte minst från arkitektkontoren i London som arbetar i projekt över hela världen. Det här är en av våra viktiga exportmarknader, säger Dag Klockby, vd på Gärsnäs.

Gärsnäs som grundades redan 1893 har gjort sig kända för att producera hållbara träprodukter med hög kvalité och design. Dels är produktionen miljömässigt hållbar, dels utmärker sig designen som hållbar över tid. Christina Williams är sedan 2016 agent för Gärsnäs i UK där hon bott och arbetat för flera svenska möbelproducenter de senaste 30 åren. Hon ser en tydlig efterfrågan på Gärsnäs produkter och att man dras till det hon kallar ”elements of surprise” och företagets ”attention to details.”

– Företag som Ikea har hjälpt till att sätta Sverige på kartan vad gäller design och inredning utanför landets gränser men intresset för kvalité och hållbarhet har ökat kraftigt de senaste åren och det gör Gärsnäs produkter högaktuella. Kunderna går igång på den höga kvalitén men också av att det finns en designtvist i alla produkterna; så som små skruvar i ryggen på Madonna eller en genomtänkt söm på fåtöljen Julius, säger Christina Williams, agent på Gärsnäs i UK.

100% design är det största och äldsta designeventet för branschfolk i UK och i år har de över 400 utställare på plats. Gärsnäs har fått en central position mitt i mässhallen där man kommer visa upp alltifrån stolar och fåtöljer, till soffor och bord – allt designat av några av Sveriges främsta möbelformgivare.

– Det som ger oss medvind nu är det ökade intresset för hållbarhet, tillverkning i egen fabrik och cirkulär ekonomi. Design har alltid varit viktigt för de brittiska arkitekterna men nu äntligen är hållbarhet lika viktigt, avslutar Dag Klockby.

EXHIBITION DATE
18 – 21 September
MONTER
C13
OPENING HOURS
Wed 18 September   10.00 – 17.00
Thu 19 September  10.00 – 21.00
Fri 20 September. 10.00 – 17.00
Sat 21 September   10.00 – 17.00 (Public permitted to attend)

Olympia London
Hammersmith Road
London W14 8UX

www.100percentdesign.co.uk