Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Anna von Schewen ställer ut på House of Gärsnäs

Passa på! Anna von Schewens fina utställning Parallella linjer med handgjorda produkter, skulpturer och materialexperiment pågår på House of Gärsnäs till den 21:a juni. Under helgen 17-18:e juni är Anna på plats.

Onsdag 21:a juni är det finissage klockan 15-18 och Anna kommer att visa utställningen. 

Se hennes ljuvliga väskor i sadelgjord av linne, stengods tillverkat tillsammans med keramikern Anna Löwenhielm, lyxiga puffar, kuddar och väggskulpturer av flätat akvarellpapper. Det är spännande och vackert lågmält.

Det är en lång vänskap som tar upp tråden igen. Anna von Schewen har en 20-årig historia tillsammans med Gärsnäs. ”Det känns naturligt att ställa ut här, vi har alltid haft en bra kommunikation. Jag ser fram emot att visa de nya föremålen i det fina ljuset på House of Gärsnäs.

Annas första Gärsnäs-möbler, den formpressade serien Buss, lanserades omkring år 2000 och flera möbler har prisbelönats sedan dess. Stolen Twist utnyttjade CNC-tekniken för att hitta en egen balans mellan elegans och överraskning. Hug-stolen med omslutande sittskal hamnade på ett svenskt frimärke. Fåtöljen och soffan Dress är draperade uppenbarelser, där textilens rynkor och veck skapar ett starkt uttryck, återigen material som ledde fram till en möbel.

Anna von Schewen formger även för de italienska möbelföretagen De Padova, Zanotta, Ditre Italia, för Arflex Japan, samt svenska String Furniture, Fogia med flera. Stengodsobjekten i utställningen har tagits fram i nära samarbete med keramikern Anna Löwenhielm.

Öppettider:
Tisdag – fredag 10.00 – 18.00
Lördag 11.00 – 17.00
Söndag 18: juni 11.00 – 16.00
Måndag endast bokade möten

Svensksundsvägen 17 Skeppsholmen, 111 49 Stockholm

Varmt välkomna!