Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Anna von Schewen ställer ut på House of Gärsnäs

Formgivaren Anna von Schewen ställer ut på House of Gärsnäs. Under Stockholm Creative Edition, 24-27 maj, visas formutställningen Parallella Linjer, en kollektion av objekt och skulpturer i papper, keramik och textil som skildrar idéflöden och materialexperiment. Hon kommer bland annat att visa vävda sadelgjordsväskor, krukor i stengods, sittpuffar och väggskulpturer. Det handlar om kreativitetens äventyr och processer.

Resultatet behöver inte alltid bli en produkt. Här vill jag också visa skisser och experiment. Det handgripliga arbetet, att bygga och testa idéer visar vägen. Intuition och repetition kombineras för att hitta nya uttryck”, säger Anna. Inspiration kommer från många källor, alltifrån antikens arkitektur till ränderna i ett kollegieblock.

Det är en lång vänskap som tar upp tråden igen. Anna von Schewen har en 20-årig historia tillsammans med Gärsnäs. ”Det känns naturligt att ställa ut här, vi har alltid haft en bra kommunikation. Jag ser fram emot att visa de nya föremålen i det fina ljuset på House of Gärsnäs.

Annas första Gärsnäs-möbler, den formpressade serien Buss, lanserades omkring år 2000 och flera möbler har prisbelönats sedan dess. Stolen Twist utnyttjade CNC-tekniken för att hitta en egen balans mellan elegans och överraskning. Hug-stolen med omslutande sittskal hamnade på ett svenskt frimärke. Fåtöljen och soffan Dress är draperade uppenbarelser, där textilens rynkor och veck skapar ett starkt uttryck, återigen material som ledde fram till en möbel.

Anna von Schewen formger även för de italienska möbelföretagen De Padova, Zanotta, Ditre Italia, för Arflex Japan, samt svenska String Furniture, Fogia med flera. Stengodsobjekten i utställningen har tagits fram i nära samarbete med keramikern Anna Löwenhielm.

Öppettider under Stockholm Creative Edition
Onsdag – fredag 10.00 – 18.00
Lördag  10.00 – 17.00
Därefter ordinarie öppettider, se garsnas. se
Föremålen kommer att finnas på House of Gärsnäs till veckan före midsommar.

Varmt välkomna!