Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Patrik Bengtsson

Berätta om POP-soffan…

POP är ett modulsystem avsett för ett aktivitetsbaserat kontor. Tillskillnad från det traditionella kontoret med egna rum och eget skrivbord vill vi ge folk möjlighet att okomplicerat slå sig ner för informella möten. POP bygger på ett enkelt system av olika grunddelar och bildar allt från en klassisk soffa till en modern sittgrupp. Utseendet är föränderligt, genom att variera klädsel på rygg, sits och kuddar framträder POP-soffan i vitt skilda skepnader.

Vad står POP för?

Pierre och Patrik.

Och nu har ni formgivit en pall också?

Ja, pallen POP är fortsättningen på en begynnande serie för det aktivitetsbaserade kontoret. Vi har själva sett att det saknas en funktionspall i trä med hög sitthöjd. Pallen är avsedd för både kortare och längre sittningar vid ett projektbord eller en bardisk. Det är en massiv träpall med inbyggd gaskolv som gör den höj- och sänkbar. Pallen finns att få med eller utan ryggstöd liksom med massiv sits av trä eller en stoppad sits.

Du är verksam i Lund och Pierre i Stockholm, hur fungerar ert samarbete rent praktiskt?

Det blir många telefonsamtal och mailkonversationer. Vi skickar skisser och så småningom 3D-filer sinsemellan. Vår process påminner lite om barndomens ritlek när man viker papper och fortsätter en påbörjad teckning. Det funkar bra och är roligt eftersom vi har olika kunskap och referenser.

På vilka sätt bidrar era personligheter till processen?

Pierre har väldigt bra koll på inredning och kompletterar mig i fråga om mode och stil. Han är väldigt all round och en aldrig sinande idéspruta med en förkärlek för detaljer.

Jag är mer hantverkare och inriktad på större grepp. Vi måste alltid bråka lite och det är många ”kill your darlings” i processen.

Vilken är din främsta färdighet?

Nyfikenhet och fascination för konstruktionslösningar.

Har du något drömprojekt?

Ja! Och det håller jag faktiskt på med just nu…