Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Pierre Sindre

Har du något drömprojekt?

Stolar. Varje gång jag påbörjar ett nytt stolprojekt är det ett drömprojekt. Jag älskar stolar och samlar på stolar. I min samling finns alla möjliga typer. Allt från designklassiker som Panton, Eames, Thonet, Åke Axelsson, till bonniga 1800-talsstolar och mina egna prototyper. Det är oerhört lärorikt att titta på gamla konstruktioner vilket ger upphov både till omtolkningar och nya idéer.

Var arbetar du bäst?

Det beror på vad jag ska göra. Men kanske allra helst i ett snickeri, exempelvis Gärsnäs verkstad och gärna tillsammans med produktutvecklarna som jobbar där. Det är otroligt viktiga och händelserika timmar då det sker små men betydelsefulla förändringar. Jag trivs verkligen i det skedet, även om det inte är där idén först kommer…

När kommer idéerna?

På olika sätt. En idé kan vara sprungen ur en möbel som jag gjort tidigare. Eller ur ett behov som jag sett i mitt arbete som inredningsarkitekt. Idéer kan uppstå i mötet mellan två material. Jag lägger stor vikt vid detaljer och utgår gärna från dem. Jag tycker om detaljer som ger möbler karaktär. Ett exempel är min stol Day, vars dekorativa rem mellan rygg och sits, både givit stolen sitt uttryck samtidigt som remmen också gjort den avtagbara klädseln möjlig.