Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

En dagbädd är byggd för dagdrömmar

En dagbädd är byggd för dagdrömmar. Inte sömn om natten, utan en möbel för lyxvila med tankar, småprat, läsning, snilleblixtar. Dagbädden Dag är byggd för bekvämlighet.

”Den är skapad för vila utanför sovrummet, en plats för komfort i såväl privata som sociala sammanhang”, säger Teresa Lundmark som tillsammans med Gustav Winsth och Gärsnäs har utvecklat Dag. Projektet är ett samarbete med Beckmans, där de bägge eleverna fick arbeta utifrån en brief om en dagbädd. 

 

Dagbädens låga profil gör det möjligt att kunna placera den i ett sammanhang eller som en solitär, utan att skymma översikten av rummet, både i privat som offentlig miljö. Stommen är saklig och funktionell, dynan expressiva med övertoner av både zeppelinare och science fiction. 

”Dynan fick svälla ut i stommens hålrum, där mötet mellan det avskalade och expressiva skapar kontraster som framhäver dem båda”, säger Gustav. 

 

Gärsnäs erfarenhet inom trähantverk gav förutsättningarna för att skapa detaljerade men samtidigt enkla konstruktionslösningar i massiv bok. Dag är också självklart anpassad till Gärsnäs återbrukstankar, genom separerbara material som minimerar miljöpåverkan och ger en bädd med lång livstid. Här ska vilas, ofta och länge.