Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Fika med Gärsnäs avsnitt 2

I veckan är det premiär för avsnitt 2 av vår uppskattade pod En fika med Gärsnäs, med ”Trend-Stefan”, Stefan Nilsson med frågor och samtal över kaffekopparna. Nu handlar det om Gärsnäs och hållbarheten, om återbruk nu och i framtiden.

Stefan pratar med Christina Björklund, vd för Göteborgsoperan, som under året har låtit renovera sina 1350 röda fåtöljer efter 27 år slitage i stora salongen. Det var Gärsnäs som formgav och tillverkade fåtöljerna 1994. Nu fick de resa hem och blev som nya hos oss. Smart återbruk i stor skala som lovar gott för framtida återbruksprojekt där vi alla är vinnare.

Stefan talar även återbruk och butiksinredning, greenwashing och modevärldens utmaningar med Ida Toll, arkitekt på jeansmärket Nudie, som bygger på kvalitetsmaterial, sjyssta villkor, reparationer i butik och snyggt och smart återbruk, en modets parallell till Gärsnäs. Hur ser återbrukets framtid ut för möbler, kläder, butiker, hem och offentliga rum?  Spännande!

Ni hittar podden överallt, på Spotify och Apple Podcaster. Där finns också avsnitt 1, där Stefan pratar med Åke Axelsson, inredningsarkitekt och möbelmästare under åtta decennier.