Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Gärsnäs återbruk tar nya tag

Gärsnäs glömmer inte möblerna som lämnar fabriken på Österlen. Vi ser dem nästan som våra barn, ser dem skickas ut i livet och hitta sin användning. Vi är alltid nyfikna på hur det går för dem och hjälpa till om det behövs.

Med de brännande miljöfrågorna överallt och vår cirkulära vision är det självklart att Gärsnäs återbrukar våra möbler, renoverar dem och sätter dem på banan igen, redo för många år framöver.

”Hur många stolar har lämnat fabriken under de senaste 50 åren”, funderar Fredrik Wallenholm, cirkulär utvecklare och projektledare på Gärsnäs. ”Alla de möblerna söker vi efter och vi vill informera om att vi gärna tar hand om dem.”

Nu startar ett program att aktivt uppsöka bra och stora projekt som Gärsnäs möblerat under de senaste 30 åren. ”Det är en ganska extrem kundvård, men vi vill vara proaktiva. Det är så vill vi arbeta.”

Gärsnäs möbler är byggda för hårt slitage. De formges och konstrueras för att kunna monteras isär och renoveras. De testas också hårt för att kunna certifieras. Materialen kan separeras för att återbrukas eller återgå till kretsloppet. Olämpliga kemikalier väljs bort och ersätts. Konstruktionerna i sig är hållbara, men tidens moden och färgtrender skiftar. Det är lite jobbigt med en galet lila Vaxholmaren-fåtölj eller en fläckad lädersoffa från 1986. Men det är enkelt fixat.

SAR

Vi renoverar på den nivå ni vill. Lättare tillsyn eller ommålning, ny klädsel eller en totalrenovering som gör möbeln som ny.

Återbruk pågår redan på Gärsnäs. Våra säljare lägger mycket tid på att berätta om möjligheterna med renovering. Nu inleds en uppsökande verksamhet. ”Vi kommer gärna ut och besöker miljöer med Gärsnäs-möbler, inventerar och kommer med förslag på möjliga åtgärder, utan kostnad för er”, berättar Fredrik Wallenholm. Vi vill ha kontakt med er som har välanvända Gärsnäs möbler, tycker om dem och vill ge dem nytt liv.

Renoveringar är miljösmarta och ekonomisk sunda, en bra affär för både oss och er som söker våra återbrukstjänster.

För fakta om återbruk ladda ner IVL-rapporten Klimateffekter av återbrukade byggprodukter och möbler

Välkomna!

 

Hör gärna av er till Fredrik Wallenholm

Telefon: 070 – 342 87 86

Mail: [email protected]