Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Gärsnäs och Kasthalls monter

Möbler och mattor hör ihop. I år delar Gärsnäs och Kasthall monter på Stockholm Furniture Fair.
Med sitt fokus på hantverk, form och material finns det ett släktskap mellan företagen. De lyfter varandra. Montern är ritad av formgivaren Nina Jobs och inredningsarkitekten Pierre Sindre, som bägge har ritat framgångsrika möbler för Gärsnäs. 

”Tanken är att visa respekt för företagen och deras historia, lyfta fram det gedigna och det eleganta. Både Kasthall och Gärsnäs har en hög svansföring och det vill vi visa i montern. Det ska kännas tidlöst och äkta med jordtoner, ljusa träslag, mattornas ull och grafiska inslag av mörkare toner”, berättar Pierre Sindre. 

På golv och golvskärmar visas Kasthalls produkter. Gärsnäs möbler står i luftiga grupper. Längst in bakom disken finns mer avskilda mötesplatser med modulsoffa, mattor och textilprover. 

På monterns ena sida visas Kasthalls mattor och kuddar tillsammans med Gärsnäs stolar i ett hyllsystem. På andra sidan presenteras Pierre Sindres Day, en familj av nya och befintliga konferensstolar som inte visats i sin helhet tidigare. En viktig strävan är att monterns material ska kunna återbrukas på olika sätt. ”Så lite som möjligt ska vara slängmaterial. Vi har valt en monterdesign där vi kan återanvända det mesta: mattor, skärmar, hyllsystem. Ett draperi är också återanvänt från året innan”, säger Nina Jobs. Det är smart och miljöklokt.