Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Hedda, Emily, Moderna och Gästis på Östermalmshallen

Östermalmshallen i Stockholm har öppnat igen. Efter fyra års renovering ståtar åter den stiliga tegelkatedralen med sitt höga fackverkstak och väldoftande atmosfär. Vi är både förtjusta och stolta över att ha fått leverera möbler till två av hallens restauranger. 

Den anrika fiskrestaurangen Lisa Elmquist som har legat i hallen sedan 1926, har inrett med karmstolen Hedda av David Ericsson. Utförandet är bruntonad monocoat, en hållbar och naturvänlig bets som ger miljön en touch av europeisk bistro. ”Vi ville ha något med kvalitet. Hedda-stolen är bekväm och lite ovanlig också. Få andra hade den. Den svarta snörningen valde vi för att inte jeanstyger ska färga av sig så mycket. Det blev stiligt”, säger Ulf Elmqvist, vd för Lisagruppen.

Längs sidan av restaurangen står långa soffor vid generösa matbord och ett antal Emily-fåtöljer, ritade av Färg & Blanche. Här skapas ett lyxigt undantag, ett slags öppet chambre séparée, perfekt för mindre sällskap. Östermalmshallen har kvällsöppet. Snart öppnar också hotellet Dagmar med 70 rum och det lär bli genomströmning av gäster. ”Vi måste tänka på kvällarna också. Det ska vara mysigt, luftigt och skönt. Många kommer nog att sätta sig hos oss och ta en middag”, säger Elmqvist. 

Millimeter Arkitekter har ritat inredningen till bar och restaurang.

Melanders goda samarbete med Gärsnäs på NK Saluhall och Art Bakery har fortsatt också i Östermalmshallen, där Melanders har legat sedan 1961. Till restaurangen i hallen har vi levererat Åke Axelssons stol Moderna, känd från Moderna museets restaurang, samt hans Gästis i barstolsutförande.