Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Oh, là là…Gärsnäs de luxe!

Gärsnäs möter parisisk lyx. När kontorshotellet och restaurangen Kwerk Saint-Honoré öppnade mitt i Paris affärsdistrikt i april syntes Gärsnäs-möbler överallt i de sagolika lokalerna: Neptunus, Emily, Julius-soffor, Bleck-fåtöljer och soffor. Det var Gärsnäs de luxe med en mer centraleuropeisk stil. 

En svart Neptunus med gul klädsel, röda stoppningar, ett tonläge som förtjuser. Våra möbler trivs också i europeisk high-end. Kopplingen mellan Paris lyxigaste arbetsmiljöer och Gärsnäs handlar om kvalitet.

Albert Angel, grundaren av Kwerk, berättade att han hade åtta stycken S 217-stolar hemma sedan länge och var fascinerad över den goda kvaliteten”, berättar Dag Klockby. Från det samtalet utvecklades ett spännande samarbete som ledde till Gärsnäs största exportorder på över 20 år.

Kwerk Saint-Honoré på 18 Rue de Courcelles i 8:e distriktet är skapat på temat ”drömlik skog” och erbjuder sviter och privata rum i en kontorsvärldens haute couture, där varje kund kan välja den yta den behöver och som sedan inreds enligt önskemål i samarbete med Albert Angels och medarbetare. Kwerk utför alla tjänster ett storhotell kan erbjuda. Här finns wellworking, yoga, technogym, boxning, privata badrum. ”Detta fantastiska universum är min signatur, ett universum som får dig att färdas, som utmanar sinnena och att göra design till en upplevelse”, förklarar han. 

I de 6000 kvadratmetrarna kontorslokaler ligger också restaurangen Dana vars medelhavskök drivs i ekologisk anda av den brasilianske kocken Alessandra Montagne. Öppet från frukost till sängfösare.

Kwerk Saint-Honoré är den fjärde Kwerk-byggnaden i Paris med kontorshotell och företagsbyggnader med högsta svansföring. Konceptet Kwerk startades 2016 av Albert Angel och Lawrence Knights. Planen är nu att fördubbla Kwerks ytor i Paris och även exportera konceptet till London.