Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Det utmärkta kan alltid bli bättre

Bleck, soffa och fåtölj ritade av TAF Studio, Gabriella Lenke och Mattias Ståhlbom, och lanserades första gången 2017. Med sin tydligt redovisande konstruktion av fyrkantsstavar med förstärkningar, bleck, inspirerade av tavelramars konstruktion, var det en  spännande, uppmärksammad Gärsnäs-nyhet som fick utmärkelsen Årets möbel 2017 i magasinet Sköna Hem.
Bleck hade ingen tråkig baksida, tvärtom fanns dess själ just i mötet mellan trästommen och kuddarnas fluffighet. Bleck hittade sin plats i gränslandet mellan offentlig miljö och hemkänsla. Under tiden sedan dess har Gabriella och Mattias umgåtts med Bleck och velat göra den ännu bättre. 

”Vi ville lyfta fram det puffiga, mjuka som är Blecks personlighet. Den ska signalera lite mer laid back, lite mer hemsoffa, en känsla av att man landar när man sätter sig”, säger Gabriella.

Det är inga radikala förändringar, mest justeringar av mått, som att göra sig mer hemmastadd i Blecks design. Fåtöljen har blivit både lite bredare och djupare, soffan är djupare. Benen på de bägge har kortats några centimeter. Soffans personlighet, spännramarna, blecken och konstruktionens trähantverk är fortfarande desamma. Bleck finns som tre- och tvåsitssoffa och fåtölj. Kulörer och klädsel är valbara. Kuddarnas stoppning är av bollfiber. 

Tillbaks till Reportage