Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Gärsnäs på 3 Days of Design i Köpenhamn

Gärsnäs ställer ut under designfestivalen 3 Days Of Design i Köpenhamn den 15-17:e juni 2022.

De tre designdagarna är ett levande, surrande, nätverkande, överraskande knippe händelser och utställningar i Köpenhamns showrooms, butiker, gallerier, verkstäder och andra mötesplatser. Efter två trista covid-år är festivalens tema leken.

”Leken är den mest underbara delen i den kreativa processen”, säger formgivaren Luca Nichetto, som ansvarar för festivalens grafiska profil. ”Glöm inte att leka” är också ett av arkitekten Alvar Aaltos mest kända citat.

Gärsnäs visar sina produkter tillsammans med åtta andra svenska, högprofilerade företag, bland andra Källemo, Asplund, Swedese och Zero samt en grupp unga formgivare. Lokalen är Kongernes lapidarium, en magisk miljö i centrala staden, där en samling stenskulpturer och gipsfigurer från kungliga palats, byggnader och parker visas. De 384 skulpturerna från 15-1700-talen visas i ett en 400 år gammal bastion som senare blev kung Christian IV:s bryggeri för törstiga soldater. Det är en spännande plats att visa möbler på. Hur ska modern svenska möbler och belysning samspela med antika giganter, grekiska gudinnor, hjältebyster och stenhästar?

Det blir ett designäventyr. Kom och titta, 15-17:e juni 2022. Och glöm inte det lekfulla, det nyfikna. Vi ses i Köpenhamn.

Adress:
Kongernes Lapidarium, Frederiksholms Kanal 29
Utställningen organiseras av Interior Cluster Sweden AB