Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Högtidlig invigning

I mitten på april invigdes Gärsnäs ombyggnad och nya utställningsrum Galleriet under högtidliga former i närvaro av Gärsnäs ledning, Dive Architects och landshövdingen Anneli Hulthén. Målet med det omfattande renoverings- och nybyggnadsprojektet har varit att förbättra tillgängligheten, öka byggnadernas flexibilitet och skapa en gästvänlig atmosfär med det nya Galleriet som en naturlig mötesplats.

 

Gärsnäs ledande trio; Åke Axelsson, Anna och Dag Klockby tillsammans med skribenten och författaren Petter Eklund framför Gärsnäs nya huvudentré.

 

Stort och glatt mingelkalas i samband med invigningen av Gärsnäs ombyggnad och det nya Galleriet.

 

Invigningsceremonin inleddes med att Dag Klockby, VD på Gärsnäs berättade om renoveringen och nybyggnationen. Visionen har också inneburit en önskan om att förbättra arbetsmiljön för de anställda, att på ett intresseväckande sätt synliggöra tillverkningen och skapa ett funktionellt och trivsamt galleri att använda som showroom och träffpunkt. Dive Architects, Ia Hjärre och Andy Nettleton, som ansvarat för projektet under flera år, berättade om det genomgripande förändringsarbetet och på vilket sätt olika beslut vuxit fram.

 

Dag Klockby, Gärsnäs VD, invigningstalar om renovering, det nya Galleriet och framtidstro för sina anställda och inbjudna gäster.

Landshövdingen Anneli Hultén klipper det röda bandet och därmed är de nya lokalerna formellt invigda.

Avslutningsvis höll Landshövding Anneli Hultén ett tal om vikten av att som Gärsnäs kombinera hantverk och industri, vilket både generar arbetstillfällen och långsiktigt gynnar bygden. Därefter klippte landshövdingen högtidligt det röda bandet och förklarade det ombyggnaden och det nya Galleriet invigt.

 

Ia Hjärre och Andy Nettleton, som tillsammans driver Dive Architects, berättar om arbetsprocess, förändringar och resultat. 

Fasaden har genomgått en renovering och huvudentrén flyttats till husets gavelsida för att skapa en mer välkomnade och lättillgänglig entré. 

Det nya galleriet och butik.