Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Ny vd på Gärsnäs

Grattis till Magnus Eriksson som blir Gärsnäs nya vd den 1:a januari 2023. Han är ingen nybörjare på fabriken. Under snart åtta år har Magnus varit platschef, en trygg kompetens med koll på det mesta, från intrikata snickeridetaljer till maskinpark och personal.

”Jag ser fram emot jobbet. Men det är samma tjänsterum, samma bil och dator, så det är inga direkta skillnader”, skrattar han. Nu väntar nya uppgifter och ansvar.  

”Viktigt är att jobba vidare med att att få ihop fabrikens alla delar och för en ökad förståelse för varandra. Satsningen på ”Home”, möbler till privatkunder, är också spännande”, säger han och gläder sig åt ett pågående generationsskifte på fabriken, med yngre krafter inom ekonomi, produktutveckling, produktionen och miljöarbete. ”Det är bra med friska fläktar, det blir en nytändning.”

Ingen förändring i ägarstrukturen. Gärsnäs fortsätter att vara ett familjeägt bolag. 

Nuvarande vd:n Dag Klockby lämnar Gärsnäs vd-stol efter 20 år. Men han drar sig inte tillbaka, tvärtom. ”Jag ska arbeta mycket med den utåtriktade verksamheten, med affärsutveckling och internationella relationer.” Exporten har tagit fart och det finns mycket att jobba vidare med. Dag Klockby blir också styrelseordförande. Han känner av en ny energi i företaget. 

”Vi får en yngre besättning med nya kompetenser som är ytterst värdefulla. Nu bygger vi upp den inre strukturen och investerar i miljöåtgärder.” Bland annat ska solceller monteras på fabrikstaket. 

Magnus Ericsson har tidigare arbetat för Microsoft och innan dess flera år på Purus, Skandinaviens ledande tillverkare av VVS-produkter för badrum, kök och krävande miljöer. ”Jag har alltid arbetet inom produktion och logistik men också brunnit för marknad och försäljning. Det är roligt med helheter.”   

Magnus Ericsson bor med sin familj i Sjöbo, knappt fyra mil från fabriken. Till jul och över nyår blir det däremot en långresa: han och familjen ska hälsa på en son som pluggar till civilingenjör i Sydkorea. 

Välkommen tillbaka till vd-platsen i januari, Magnus.