Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Vi startar en podd!

Fika med Gärsnäs är vår nya podd med Stefan Nilsson, känd trendspanare inom inredning, livsstil och konsthantverk. Vid kaffekopparna går samtalen om Gärsnäs, om möbler, inredning, arkitektur, form, hållbarhet och vår djupa känsla för trä. 

Fika är såklart drycken kaffe, men framförallt ett sätt att mötas. Överallt vardag, människor och överallt nära till en kopp kaffe. När vi fikar släpper vi en smula på distansen, knaprar på en bulle, kommer varandra närmare, blir lite piggare, tänker klarare. ”The Swedish fika” har blivit ett begrepp ute i världen, inte minst i Japan. Det är just detta vi vill med Fika med Gärsnäs, att få igång samtal och tankar, kanske visioner och spännande framtidsutsikter. Vart är vi på väg? Vad är viktigt i klimatkrisen? Vilka vägar framåt finns det för oss alla och ett anrikt möbelföretag på Österlen? 

Podden ska samtala med Gärsnäs ledning och i alla led, från träexperterna på fabriken till försäljning. Vi ska tala med kunniga människor runt Gärsnäs, tex. på Göteborgsoperan som låtit renovera Gärsnässtolar i stor skala. Vi ska prata om vår vision att bli klimatneutrala år 2030. Vi samtalar med våra formgivare, bland andra Färg & Blanche, David Ericsson, Pierre Sindre, TAF mfl. Vi kikar tillbaka på vår egen nästan 130-åriga historia med möbelsnickeri på Österlen. Vi pratar hantverk och industri, den mänskliga närvaron och kunskapen tillsammans med maskinerna i fabriken. Men framförallt framåt: Hur förändras konsumtionen och produktionen av möbler? Vad är kvalitet? Hur kommer ett ökat återbruk av våra möbler att prägla marknaden? Med kaffekoppar i nyporna och Gärsnäs i tankarna kommer podden att bli en spännande berättelse om svensk möbelindustri, om framtid och dåtid och vår passion för trämöbler.

Fika med Gärsnäs släpper sitt första avsnitt den 19:e augusti 2021. 

Länken till Spotify, Podcaster Itunes