Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Madeleine, ny kraft på kontoret i Stockholm.

Hon vet det mesta om skruvar, luckor och gångjärn, kan bygga kök och sälja möbler. Madeleine Rosendahl ska arbeta som representant mot arkitekter och återförsäljare i Stockholm, Mälardalen, samt vara support för vår agent i Finland.

”Det är kul att vara tillbaka på miljömöbler. Det känns som att komma hem igen”, säger hon och berättar om sin yrkesbana före Gärsnäs. Senast har hon arbetat med planmöbler på Ragnars. Innan dess var hon representant för Swedese i fem år.

”Vi stod nära varann på mässorna och vi sneglade alltid på Gärsnäs. Då var det lite av en hat-kärlek för Gärsnäs var så duktiga på innovation och höll ett högt designvärde, samtidigt som de hade kontakt med sin historia. Fan, också, vad bra de är, tänkte vi”, skrattar Madeleine. Jag känner mig stolt över att Gärsnäs har sin produktion i Sverige och från ett miljö- och hållbarhetsperspektiv är det extremt nutida.”

Madeleine tog studenten 2004 har sedan dess arbetat med inredning och möbler, först i familjens köksbolag Bara Kök & Bad med uppdrag för både privathem, kommuner, arkitekter och nyproduktion. ”Det var underbart roligt och kreativt. Jag designade kök och pappa skruvade.” Madeleines mamma är också i branschen, som försäljare och inredare till skolor.” Inredning och design har alltid funnits med”, säger Madeleine, som så småningom sökte sig till Swedese. Nu ska hon helhjärtat inrätta sig på vårt stockholmskontor. Det finns mycket att se framemot. ”Jag tror absolut på att Gärsnäs hör hemma också på retail market med våra möbler i privathemmen. I pandemins tid finns det många som vill gynna svensk tillverkning, se bara hur bra det går för svenskproducerad fashion. Det är roligt att den utmaningen finns”, säger Madeleine Rosendahl.

Ännu återstår ett första besök i Gärsnäs hjärta, fabriken på Österlen. ”Jag har bara hängt runt i Småland tidigare, så det ska bli spännande.” Madeleine bor ute på Värmdö med sin sambo, två barn och sin häst. Välkommen!