Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Gärsnäs förhandsvisar stolen Viva av David Regestam i Milano

I samband med Salone del Mobile i Milano 9-14 april 2019 förhandsvisar Gärsnäs den nya stolen Viva, formgiven av David Regestam. Viva presenteras tillsammans med flera andra produkter från Gärsnäs i utställningen ”HEMMA gone wild,” där flera svenska möbelproducenter för andra året i rad valt att visa sina produkter i en gemensam utställning.

Ambitionen med Viva är att det ska vara en stol lika bekväm som en fåtölj och därför har stor omsorg lagts vid att uppnå maximal sittkomfort och samtidigt bibehålla stolens slanka proportioner. Tanken är att den ska vara lika självklar att skjuta in vid ett matbord eller kring konferensbordet som en solitär läsfåtölj eller i grupp i mysiga loungemiljöer.

Jag har saknat den här typen av stol på marknaden. Med Viva ville jag göra en stol med stort fokus på komfort och hållbarhet, förpackad i en vacker och tidlös form. Ambitionen har varit att skapa en stol som man kommer vilja behålla lång tid framöver,” säger David Regestam, formgivare och inredningsarkitekt på Winghårds som också designat bordsserierna Tak och Kolonn för Gärsnäs.

Viva tillverkas i fabriken på Österlen där materialleverantörerna finns nära till hands. Stolen är tillverkad av genomgående hållbara material med stativ i trä och sits av återvunnet filtmaterial. Klädseln kan varieras i skinn och textil och eftersom Vivas konstruktion anpassats för att vara enkel att renovera och klä om är detta en stol med lång livslängd. Trästativet och sittskalet är olika delar som staplas separat för miljövänlig logistik.

HEMMA gone wild
I utställningen HEMMA gone wild visar Gärsnäs även stolarna Petite, Madonna, Hedda och Dandy tillsammans med matbordet Ateljé.
Adress: Via Solferino 15, Brera, Milano
Öppet alla dagar 9-14 april mellan 9:30 – 19:00
För mer information om utställningen besök: nordicdesigntrace.com/press/

Vid pressfrågor kontakta:
Anna Klockby, Marknadschef Gärsnäs: M +46 733 63 06 01 | +46 8 442 91 50 anna.klockby@garsnas.se

Gärsnäs grundades 1893 med ambitionen att göra hållbara kvalitetsmöbler av trä. Med åren har vårt signum blivit att tänja på gränserna för vad som är möjligt med materialet. Med ledorden “hållbarhet” och “hantverk” samarbetar vi med några av Sveriges mest framstående formgivare och tillsammans skapar vi möbler som utmanar samtiden och håller i generationer. Möblerna byggs i fabriken på Österlen och visas i vårt showroom i Stockholm. Bolaget drivs av Anna och Dag Klockby tillsammans med Ake Axelsson.

Tillbaks till Press & Material

Pressreleaser

Pressmeddelande: House of Gärsnäs SDW2021

 Skånebaserade Gärsnäs är en av Sveriges äldsta möbeltillverkare och har producerat möbler sedan 1893. I kollektionerna återfinns åtskilliga designklassiker, och Gärsnäs möbler har länge ...

Läs mer