Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Nyheter 2020 Stockholm Furniture and Light Fair.

Nyheterna visas i Gärsnäs monter: C 08:41 under perioden 4-8 februari, 2020 samt i Gärsnäs showroom i Gamla Stan.
År 2030 ska Gärsnäs vara helt klimatneutralt och cirkulärt
I samband med Stockholm Furniture & Light Fair 2020 lanserar Gärsnäs fem nya produkter; stolen Viva, bordet Embla, stolen Allround samt barstolsmodeller av stolarna Emily och Elin. I fokus står dock lanseringen av Gärsnäs miljövision som innebär att företaget ska förstärka sin hållbara position på marknaden genom att senast år 2030 vara helt klimatneutrala och cirkulära.
Sedan starten 1893 har Gärsnäs gjort sig kända för att utvecklat möbler med oöverträffad livslängd både vad gäller produktion och material samt estetik och man har sedan starten också arbetat aktivt för att minska företagets miljöavtryck.
– Vi har alltid arbetat ambitiöst med hållbarhetsfrågan som en del av vårt DNA. Nu höjer vi ribban ytterligare och berättar samtidigt om vår miljövision, kanske kan det inspirera våra kollegor i branschen att våga sätta upp tydliga mål och följa upp dem, säger Dag Klockby, vd på Gärsnäs.
För att nå målet om att vara klimatneutrala och helt cirkulära senast 2030 har Gärsnäs utformat tre mål:

100% cirkulär design: Formgivningen är fundamental då alla våra produkter ska kunna återställas till originalskick eller uppgraderas. Allt material ska kunna användas till nya produkter eller återgå till naturen. En mer medveten formgivning innebär även ett förlängt produktliv där våra möbler ska kunna anpassas till nya framtida affärsmodeller och erbjudanden, samt att olämpliga kemikalier fasas ut.

100% ansvarsfullt erbjudande: Våra möbler ska inte bara tillverkas och säljas. Den som väljer Gärsnäs möbler ska få en proaktiv plan för möblernas skötsel och underhåll. När de inte är aktuella längre ska de enkelt kunna säljas tillbaka till Gärsnäs eller någon av våra partners på marknaden. Det är vår ambition att vara med och leda utvecklingen av ett cirkulärt tänk kring möbler.

100% förnybar energi: Fram till 2030 arbetar vi aktivt med att förändra energiförbrukningen i vår verksamhet. Det innebär att hela vår produktionsprocess, från fabrik till transport ska drivas helt av förnybar energi.

Produktnyheter 2020

Under mässan visar Gärsnäs fem nya produkter som alla är utformade kring den cirkulära vision som genomsyrar företaget. Stol Viva formgiven av David Regestam smyglanserades i Milano 2019 och är nu färdigutvecklad i en konstruktion av en formpressad sittkorg som enkelt kan demonteras från stativet av massiv ek eller bok. Bord Embla är sprunget ur ett Beckmansarbete och formgivet av Elsa Ekdahl och Anne Skoug Obel. Åke Axelsson har formgivit stol Allround där namnet säger allt, det här är en universalstol för konferens, kyrkor eller konserter. Den lätthanterliga och platseffektiva stolen kan travas och sedan flyttas i en rak trave på en specialkonstruerad vagn. Slutligen presenteras också barstol av de populära stolarna Elin och Emily som är formgivna av Färg & Blanche.

Nytt för i år är att Gärsnäs ställer ut i C-hallen tillsammans med Kasthall i monter C08:41.

Individuella pressvisningar under mässans alla dagar på förfrågan. Pressmaterial finns att hämta på garsnas.se/press

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA

Anna Klockby,
Marknadschef Gärsnäs;
[email protected],
+46 733 630 601

 

 

 

Tillbaks till Press & Material

Pressreleaser

Pressmeddelande: House of Gärsnäs SDW2021

 Skånebaserade Gärsnäs är en av Sveriges äldsta möbeltillverkare och har producerat möbler sedan 1893. I kollektionerna återfinns åtskilliga designklassiker, och Gärsnäs möbler har länge ...

Läs mer