Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Gärsnäs Nyheter på Stockholm Furniture Fair 2018

På årets Stockholm Furniture Fair väljer Gärsnäs att lyfta fram materialen och hantverket. Bland nyheterna finns möbler av Färg & Blanche, Nina Jobs och David Ericsson, med influenser som spänner från Paris modevärld till parisiska caféer. Därtill visas ett tillskott till förra årets hyllade fåtölj, Dandy, och den prisvinnande soffan Bleck.

Extrem Sömnad av Färg & Blanche

Med Mr N fortsätter Färg & Blanche att utmana gränserna mellan skrädderi och snickeri. Det formpressade träskalet är sammansytt med insidans stoppning utan förborrade hål. Resultatet är en snurrstol som ger en taktil känsla och kan ge en avslappnad och kreativ atmosfär till alla sorters mötesrum.

Chanel-influencer i Nina Jobs Nya Sittagrupp

Colette finns som fåtölj, so a eller moduler, och hämtar sin inspiration från den klassiska Chanel-dräkten. Estetiken är strikt med raka linjer som pryds av en tjäder längs kanterna. Allt från materialval till form är gjorda med tanke på hållbarhet, där bland annat klädseln är avtagbar för att kunna tvättas eller varieras.

Stapelbar Caféstol med Skandinaviska Kvaliteter

David Ericssons nyhet, Petite, är en samtida skandinavisk motsvarighet till de klassiska kaféstolarna som ofta återfinns på europeiska kaféer. Med ett förenklat formspråk har han skapat en nätt stol i bok för både hemmet och caféet, som är lätt att lyfta och möjlig att spiralstapla, och med genomtänkta detaljer, som den koniska sitsen och de bearbetade fästena.

Fåtöljernas Steve McQueen får Fotpall

Förra året lanserade Pierre Sindre sin fåtölj Dandy – en generös fåtölj med rygg av rotting, inspirerad av 60-talet och Steve McQueen. Nu får den fåtöljen en lika elegant fotpall, vars linjer följer fåtöljens formspråk, och där rottingen skapar en upphöjning över den skålformade stommen.

Mässmonter med Hantverkskänsla

Årets mässmonter är skapad av TAF Arkitektkontor, med fokus på hantverk och hållbarhet. Monterns fondvägg av reglat trä ska ge känslan av att titta in i en vägg, för att framhäva materialet och konstruktionen. Väggar och golv är gjorda i trä som kan återvinnas eller återanvändas, och stommen i disken är återvunnen från förra årets mässmonter. Som avskiljare till de olika möblerna har TAF utvecklat konceptet bakom Bleck – förra årets vinnare av Sköna hems utmärkelse Årets möbel – och använt den ramliknande konstruktionen för att skapa bokhyllor. Bleck finns också att se i montern även i år.

Stockholm Furniture and Light Fair pågår 6–10 februari.
Gärsnäs finns att hitta i monter A11:20.

Tillbaks till Press & Material

Pressreleaser

Pressmeddelande: House of Gärsnäs SDW2021

 Skånebaserade Gärsnäs är en av Sveriges äldsta möbeltillverkare och har producerat möbler sedan 1893. I kollektionerna återfinns åtskilliga designklassiker, och Gärsnäs möbler har länge ...

Läs mer