Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Välkomna till Gärsnäs, Claes Eriksson och Magnus Linder

De här herrarna kan sälja möbler. Välkomna till Gärsnäs, Claes Eriksson och Magnus Linder som ska börja hos oss under våren. Tillsammans har de mer än 50 års erfarenhet av att bygga relationer och varumärken. Det är främst det som det handlar om: att träffa människor och få deras förtroende för produkterna.

Claes blir Gärsnäs nye försäljningschef. Han har en gedigen bakgrund inom textil- och möbelbranschen. ”Jag är knalle i grunden”, säger han, uppväxt i trakten runt Kinna. Han började i produktionen på Kinnasand 1986, men gick snart över till försäljning av textil för offentliga möbler, reste runt till butiker, arkitektkontor och återförsäljare. ”Det är bra att ha erfarenheten från produktion.” 

1998 började Claes på Lammhults där han var försäljningsansvarig. Han har harvat runt i hela riket.
”Jag har ett jättestort kontaktnät. Det är så jag vill ha det, det är viktigt med närkontakten.”

Claes har faktisk arbetat på Gärsnäs tidigare, under ett par år 2000-2002, då Lammhults var ägare. Det var knepigt att få de båda företagen att rimma. Nu ser han fram emot att börja. ”Gärsnäs använder ett ord som jag gillar: genuinitet. Går vi in i det ordet, hittar vi pålitlighet, sanning och äkthet. Miljösatsningen med klara tankar kring hållbarhet och cirkuläritet, det är framtiden. Det är också spännande med den offensiva affärsplanen. Att sikta högt, det attraheras jag av.”
Claes bor i Örby utanför Kinna.

Magnus Linder kommer också från Lammhults, där han har jobbat i åtta år som distriktsansvarig i landets västra delar. ”Att möta människor är mitt jobb. Jag träffar arkitekter, återförsäljare och slutkunder, försöker inspirera och hjälpa till, som en länk mellan företaget och marknaden. Det är ett jätteroligt jobb och en trivsam bransch.”

Magnus är uppväxt i möbelriket, i Bodafors. Efter gymnasiet började han på Swedeses kundtjänst och gillade möbelbranschen direkt. ”Intresset för möbler och hantverk växte snabbt fram. När jag sedan kom ut på fältet som säljare i den trevliga inredningsbranschen var jag fast.” 

Han stannade på Swedese i 12 år. Magnus tycker om genuint hantverk. ”Jag vill känna lukten av trä igen och Gärsnäs är ett av toppnamnen på trämöbler, med bra tankar om att försöka ha tillverkningen lokalt och in-house. Att arbeta med cirkuläritet och återbruk passar mina värderingar. Det är vinnande i längden.” Magnus bor i Göteborg.