Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Fåtöljen Dandy formgiven av Pierre Sindre

Formgivaren Pierre Sindre ligger bakom flera av Gärsnäs storsäljare ämnade för det offentliga rummet. Den här gången har han utgått från sin egen lustkänsla och skapat Dandy. En bred och sittvänlig fåtölj, som med sin höga och välvda rygg i rotting, skärmar av utan att stänga ute. Dandy är en skön fåtölj, gjord för stilla vila och kontemplation, tillverkad i naturmaterial, rotting, tärnsjöläder och ek. Stilmässigt går Dandy tillbaka på 1960-talets mode och arbetsnamnet var länge Steve McQueen med tanke på skådespelarens träffsäkra känsla för högkvalitativ och lagom nonchalant stil.

Gärsnäs News 2017

Intervju med Pierre Sindre:

Hur är fåtöljen Dandy tänkt att användas?

Fåtöljen är stor och rymlig med en hög omslutande rygg som verkligen tar för sig. Rottingen i ryggen silar ljuset alldeles lagom vilket skapar avskildhet utan att stänga för.

Det är en plats för vila och kontemplation både hemma och i den offentliga miljön. Ett ställe att dra sig undan på, för att ha det lite skönt, läsa en bok eller bara titta ut genom fönstret. Jag har länge saknat en fåtölj att få försvinna in i varför Dandy helt och hållet är sprungen ur en känsla av lust.

Gärsnäs News 2017

Gärsnäs News 2017

Vad har du inspirerats av?

Fåtöljen Dandy är lite som snobbig engelsman. Välklädd i exklusiva material. Personligen är jag väldigt förtjust i mode från 1960-talet. Arbetsnamnet på fåtöljen var länge Steve McQueen, inspirerad av hans ikoniska stil som toppades med ofodrade racing-handskar i läder. Det finns något stiligt över fåtöljen med sina eleganta och utsökta material. En Dandy helt enkelt. Formmässigt går den delvis tillbaka på en vilsamt bekväm öronlappsfåtölj. Plymåerna är lösa och nackkudden är höj- och sänkbar för ökad individuell komfort.

Vad kan du säga om materialen?

I Gärsnäs anda är det bara rena naturmaterial. Rotting, tärnsjöläder i cognacsfärgat eller svart, ulltyger och underrede av bok alternativt ek. Rotting är ett tåligt och starkt material. Efter att den skinnskodda kanten applicerats läggs rottingen i blöt. Därefter monteras klädseln på en stomme och när rottingen torkar krymper den, stramas åt och strukturen får önskad spänst.

Gärsnäs News 2017

Gärsnäs News 2017

Produktbeskrivning:
Fåtölj med rotting kantad av Tärnsjöläder i cognacsfärgat eller svart, underrede i massiv bok eller ask. Klädd sittdyna, rygg och nackkudde med stoppning av hästtagel, klädd i tyg eller läder. Höj- och sänkbar nackkudde.

Provsitt Dandy i Gärsnäs monter A11:20, Stockholm Furniture Fair 7 – 11 februari.

Välkomna!

Gärsnäs News 2017

Tillbaks till Press & Material

Pressreleaser