Group 2garsnasgarsnasgarsnasimage-archiveGroup 2
Toggle Menu

Gärsnäs Nyheter 2016

Stockholm Furniture fair
9-13 februari

Gärsnäs nyheter 2016 präglas av innovation och utveckling i överensstämmelse med filosofin om långsiktighet, hållbarhet och resursmedvetenhet.

Vi på Gärsnäs tänjer gränserna för det möjliga i mötet mellan hantverk, industri och formgivare.

Julius_fåtöljx4_woodtailoring_Färg&Blanche_Gärsnäs2016

Färg & Blanche excellerar med wood tailoring
Den kreativa duon Färg & Blanche är aktuell med Julius, en ny soffa och fåtölj som tillverkats genom den revolutionerande tekniken Wood tailoring. Färg & Blanche har uppfunnit och utvecklat konceptet Wood tailoring vilket innebär att en möbel sys samman och att användandet av lim minskar kraftigt.

– Vi har suttit hundratals timmar vid symaskinen för att hitta de bästa lösningarna. Det ser så enkelt ut, bara nål och tråd, men för att nå fram till den ultimata metoden har vi vänt ut och in på tekniken Wood Tailoring. Det är som när man tar fram en gjutform, vägen dit kan vara oerhört lång, men när den väl sitter är en stor del av arbetet gjort, berättar Färg & Blanche.

Hedwig_läder_canvas_DavidEricsson_Gärsnäs2016_Reportage

David Ericsson förnyar sittlandskapet med Hedwig
Förra årets succé, stolen Madonna, följs i år upp av David Ericssons nya fåtölj Hedwig. Utgångspunkten är en bekväm fåtölj som kommer ur det utsökta hantverket. Hedwig är också ett hommage till formgivarens hustru som tycker om att läsa och dricka te. David Ericsson har lagt stor vikt vid att fåtöljen ska vara skön att sitta i och de skulpterade runda armstöden är precis lagom stora för en tekopp. David Ericsson har gått tillbaka i den svenska möbelhistorien och låtit sig inspireras av Axel Einar Hjorth, chefsarkitekt på Nordiska Kompaniet under 1920- och 30-talen, och tillverkare av synnerligen högkvalitativa möbler. Liksom flera av Axel Einar Hjorths modeller är Hedwig också konstruerad av en trästomme med spänt läder alternativt canvas. Den till synes enkla konstruktionen bygger på en hantverkares gedigna kunskap.

DayHigh_DayLite I_II_Pierre Sindre_Gärsnäs2016

Familjen Day förstärks med Day Lite och Day High
Pierre Sindre utökar sin populära kontorsserie Day med ytterligare två stolar, Day Lite och Day High. Serien Day är både sober och variationsrik. Med den nätta hörsalsstolen Day Lite som både är kopplings-, stapel- och upphängningsbar och Day High vars höga ryggstöd erbjuder extra komfort vid långa sittningar täcker serien Day det moderna kontorets hela spektra.

POP_mellan_rotting_fram_Bengtsson&Sindre_Gärsnäs22016

POP-serien utökas och förfinas
Patrik Bengtsson & Pierre Sindre har förfinat sin serie POP och tagit den till nya höjder. Dels har POP berikats med en kompletterande fåtölj som liksom soffan går att få med låg, mellan eller hög rygg och dels har hela serien försetts med nytt sofistikerat utseende och nya funktioner. Inspirationen är hämtad från det tidiga sjuttiotalets Hermès-sjalar i siden och sadelmakarens Palmgrens tidlösa rottingväska. De höga ryggstöden i rotting, som också har en rumsavskiljande verkan avslutas med en kraftig skinnkant. En annan nyhet är att klädseln är avtagbar. Hela serien andas kvalitet och bearbetad omsorg vilket skickar starka signaler om hållbarhet och vacker patina.

Årets monter i gestaltning av Pierre Sindre
Gärsnäs monter präglas av en varm inbjudande känsla i närvaro av textilier och genomtänkta materialval. Fokus ligger på kvalitet och hållbarhet, och Pierre Sindre har medvetet satsat på att lyfta fram och belysa det goda hantverket och de fina materialen. Årets färger är korallrött, jadegrönt, liksom beige, mullvad och läderklädslarnas cognacsfärg.

Gärsnäs är ledande inom produktionen av högkvalitativa, formgivna möbler till offentlig miljö. Möblerna tillverkas i den egna fabriken i Gärsnäs och det aktiva miljöarbetet är en självklarhet i varje del av tillverkningsprocessen.

Välkomna till Gärsnäs, monter A11:20, Stockholm Furniture Fair 9 – 13 februari

Tillbaks till Press & Material

Pressreleaser

Nyheter 2019 Stockholm Furniture and Light Fair.

Gärsnäs lanserar hållbara nyheter av Färg och Blanche, David Ericsson och Matti Klenell. I samband med Stockholm Furniture and Light fair 2019 lanserar Gärsnäs bordet Ateljé och stolen Hedda ...

Läs mer